Aktualności

RAW FOOD OTWARTE WARSZTATY W RESTAURACJI AMBASADA Z FUNDACJĄ VIVA

Wraz z Fundacją Viva zapraszamy na wydarzenie z cyklu Ogólnopolski Tydzień Wege - XI edycja Vegushka zdrowo inspiruje Z okazji nastałej wiosny i zbliżającego sie lata mam dla Was kilka zdrowych inspiracji kulinarnych. Zaprezentuję proste dania #rawfood, które mam nadzieję będą gościć na Waszych talerzach przez całe lato :) Zapraszam do pięknej przestrzeni Restauracja Ambasada, gdzie przygotuję dla Was: Sałatkę z kalafiora, gruszki z orzechem włoskim i kremowym dressingiem, Tagliatelle z cukinii z awokado i pesto z młodej pokrzywy. Weźcie znajomych i dajcie się skusić na zdrowie! Ogólnopolski Tydzień Wege to największa i najstarsza impreza promująca wegetarianizm i weganizm w Polsce. Co roku przez 7 dni Fundacja Viva! organizuje (w różnych miastach, nie tylko w Warszawie) liczne wykłady, dyskusje, debaty, warsztaty kulinarne oraz plastyczne, happeningi, pokazy filmowe i akcje edukacyjne. Restauracja Aambasada mieści się w modnej kamienicy na terenie Pałacu Zamoyskich. Miejsce specjalizuje się w zdrowych daniach wegańskich potrawach oraz niedzielnych brunchach wegańskich. Zjemy tu między innymi chlebek bez mąki z siemienia lnianego, nasion słonecznika i pestek dyni, słodkie desery jedynie z warzyw i owoców słodzone syropem klonowym. Miłośnicy tradycyjnej kuchni znajdą tu ciekawe pozycje dla siebie, choć w bardzo zdrowych aranżacjach. Vegushka - zmienia postrzeganie na zdrowe odżywianie, podając ludziom dobrą energię na talerzach. Realizuję cateringi okolicznościowe, prywatne i komercyjne, a także inspiruję ludzi do zrozumienia, że jesteśmy tym co jemy. Do zobaczenia !

OTWARTE WARSZTATY KULINARNE NA DZIEDZIŃCU FOKSAL W AMBASADZIE

Zarezerwujcie 19.05 na wegański lunch! Zapraszamy wszystkich miłośników kuchni roślinnej między godziną 12.00 a 18.00 na dziedziniec restauracji Ambasada, ul. Foksal 1 w Warszawie, na warsztaty kulinarne z Katarzyną Gubałą. Otwarta kuchnia i sprawdzone przepisy prosto z książki "Warzywa górą! Od korzeni po liście". Nie zabraknie atrakcji, konkursów oraz niespodzianek. Na gości czeka "oil bar" oraz liczne przekąski, będzie też można spróbować wody Kangen - jest to woda odkwaszająca organizm. Przyjdźcie, zabierzcie znajomych, rodzinę oraz przyjaciół i zasmakujcie wege pyszności w wersji slow. Do zobaczenia! w ambasadzie!

Wielkanocny sklepik ambasady - zdrowa żywność na święta

Martwisz się co zdrowego zjesz na święta? Zrobimy święta za Ciebie!

Referencje dla działu eventowego Endorfiny

Miło nam że możecie Państwo polegać na naszym dziale eventowym. Bardzo wiele pozytywnych opinii skłoniło Nas do pokazania części referencji, które na co dizęń otrzymujemy. Chcielibyśmy też podziękować naszym managerowm na czele z Martą Zegan - szefową całego działu. Marta, Piotrku, Kamilo, Kamilo D, Anno gratulujemy sukcesów ! Współpraca z naszym działem to sama przyjemność ;) Dział proponuje nie tylko nasze przestrzenie naszego Pałacu czy catering ale zajmuje się całą oprawą wydarzenia - zatem Event w Endrfinie to kompleksowa opieka. Dziękujemy !

WALENTYNKI SET MENU

Przy świecach i kominku- w Endorfinie Zapraszamy na set menu Adama Kowalczyka - naszego szefa kuchni 14.02.2017 godz 20.00 zobacz menu w 2 wariantach ;) z opcją bez i z wyselekcjonowanym alkoholem dobranym do każdego dania

NEW MENU Endorfina Foksal

Zapraszamy na zupełnie nowe menu Endorfiny. Z ogromną przyjemnością zapraszamy na zmiany które dokonały się w naszej Pałacowej restuarcji Pełna smaku i świeżości kuchnia została wykreowana przez Adama Kowalczyka! Zapraszamy na wyrafinowanane, kreatywne oraz niezwykle smaczne doznania zaczynając od lunchu kończąc na wieczornej kolacji. Codzienna Aktualizacja produktów to codzienna porcja niezapomnianych wrażeń kulinarnych. Menu dostępne na stronie w zakładce menu www.endorfinafoksal.pl/restauracja_endorfina_foksal_/menu/

Christmas Party Last Minute

Ostatnie wolne terminy na grudniowe i styczniowe eventy. zaparszamy do kontaktu z działem handlowym biuro@endorfinafoksal.p

1 CZAPKA GAULT&MILLAU !!!!

Gault&Millau obok Michelin jest jednym z najbardziej wpływowych przewodników kulinarnych na świecie. Polska jest dziesiątym krajem na świecie, w którym przewodnik jest wydawany. W ramach systemu oceny Gault&Millau Endorfina Foksal oraz nasz szef kuchni Michał Górecki otrzymał 1 czapkę!!!! to dla nas doskonałe wyróżnienie za które bardzo dziękujemy! Przewodnik dostępny jets tylko w sieci EMPIK